Es manté en alerta el PROCICAT per una nova onada de calor a partir de divendres

Es manté en alerta el PROCICAT per una nova onada de calor a partir de divendres
Baix Empordà

Data: 20/07/2022

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el pla PROCICAT per onada de calor. L'episodi, que es va iniciar el passat dimarts, 12 de juliol, té una petita treva aquest dimecres i dijous, per tornar a les temperatures extremes a partir de divendres.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures han de continuar elevades avui i demà però sense previsió de superar els llindars. A partir de divendres al matí, a les comarques de Girona i prelitoral de Barcelona les temperatures podran ser molt elevades i amb probabilitat de superar-se la temperatura màxima extrema. Es preveu que la situació s'allargui fins a la setmana vinent, especialment diumenge, dilluns i dimarts. El dissabte es preveu que les temperatures baixin lleugerament.

D'altra banda, el Departament de Salut manté el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut en fase 2. Segons ha informat el departament de Salut, des de l'inici de l'actual onada de calor el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a 102 afectats dels quals 37 han estat traslladats a centres sanitaris.

Pel que fa al Pla Alfa d'aquest dimecres 20 de juliol, la major part del Baix Empordà es troba en nivell 3 -el més elevat-, i els municipis situats cap al nord de la comarca en nivell dos. Continuen havent-hi espais amb restricció d'accessos per evitar possibles incendis. ​La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa d'aquest Pla Alfa en funció del mapa de perill de risc d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi d'aquest risc que elabora el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat