EmpoRderats, la nova associació LGBTI al Baix Empordà

La bandera arc iris capitanejava, aquest dissabte, la Plaça Major de Platja d'Aro. El motiu requeia en la presentació formal d'EmpoRderats. Una associació, d'àmbit comarcal, que treballa per la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones LGBTI.

L'executiva està formada per 8 membres, encara que estan oberts a noves incorporacions. De fet, l'associació tot just fa un any que camina i la seva voluntat és créixer a tots els municipis de la comarca.

La presentació d'EmpoRderats va escalfar motors per aquest dilluns, dia internacional per l'alliberament lesbià, gai, bisexual, transsexual i intersexual. La data fixada en el calendari en multitud de països, marca un punt d'inflexió pel col·lectiu. En concret, el 28 de juny de 1969 persones transsexuals i homosexuals es posaven dempeus davant una batuda policial al pub de Stonewall, als Estats Units, i van marxar pels seus drets.

Actualment, segons l'associació, encara hi ha treball per fer. Un exemple són les 92 incidències registrades durant aquest 2021, per l'observatori contra l'homofòbia. En l'àmbit local, s'està treballant en el Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, el qual ja ha emès un full de ruta i una diagnosi per detectar unes desigualtats, també a les portes de casa nostra.

Càmera: Joan Parareda

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat