Salut distribuirà testos d'autodetecció de la covid

Palamós

Data: 18/10/2020

INTERVÉ: Alba Vergés, Consellera de Salut // Pere Aragonès, Vicepresident de la Generalitat


La Consellera de salut i el vicepresident de la Generalitat han visitat l'Hospital de Palamós per valorar l'esforç del personal sanitària i fer una crida la ciutadania a prendre consciència d'aquesta segona onada tot demanat que no se surti de casa si no és imprescindible.
La Consellera, Alba Vergés, ha comunicat que Salut distribuirà testos d'autodetecció de la covid a residències de gent gran i a instituts de tot Catalunya. Es tracta d'unes "autoproves" que permeten fer-se a un mateix el test del virus amb la supervisió d'un professional. Recalquen la importància de les proves per seguir el rastre de la pandèmia i controlar el risc de contagi comunitari.

D'altra banda,  Pere Aragonès ha exposat que el passat dissabte va enviar una carta a Pedro Sánchez demanant que ajorni el cobrament de l'IVA, de l'impost de societats i de les cotitzacions de la Seguretat Social dels sectors més afectats, com el de la restauració, mentre estiguin amb l'activitat suspesa. Pel que fa a les ajudes de part de la Generalitat al sector de la restauració, el vicepresident ha informat que es podran començar a tramitar a partir de la setmana vinent.
Quan s'ha fet referència a la durada de les restriccions vigents, Aragonés explica que la dependrà de la situació epidemiològica i que es continuaran seguint els criteris científics i les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat