El Baix Empordà perd l'ACAS

El Baix Empordà perd l'ACAS
Baix Empordà

Data: 20/12/2018

La seu del Baix Empordà de l'Associació Comunitària Anti-Sida de Girona tanca portes a finals d'any. Així ho han anunciat els seus treballadors a través d'una carta que han adreçat als mitjans, usuaris, administracions, col·laboradors i a la ciutadania en general. En aquest comunicat expliquen que la lentitud de gestió de la Generalitat ha generat retards en les convocatòries, aprovacions i pagaments de subvencions a les entitats del tercer han provocat que l'activitat sigui insostenible. Expliquen que en els últims anys la seu de l'entitat situada a Sant Feliu de Guíxols havia quedat obsoleta i les treballadores, voluntaris i particulars han hagut de fer de banc de la pròpia entitat fent que no es pugui seguir amb el desenvolupament de l'ACAS.

Així doncs, manifesten que després de 23 anys de funcionament l'ACAS Baix Empordà tanca portes i a partir de l'any que ve no seguirà prestant el servei que feia a la ciutadania de la comarca. ACAS Baix Empordà va néixer el 1995 en plena epidèmia de la SIDA, un grup de voluntaris i professionals liderats pel ganxó Jordi Colls van decidir tirar endavant aquesta entitat amb l'objectiu de fer prevenció de la malaltia i amb l'ajuda de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'Hospital de Palamós van poder obrir el local per poder acompanyar a totes aquelles persones afectades per la malaltia i també els seus familiars.

Amb el pas del temps, la problemàtica del SIDA va anar canviant, el que va portar a l'ACAS a tirar endavant nous projectes basats en el programa de Salut Jove del Baix Empordà i fent tasques de prevenció. Tot plegat més enllà de la SIDA i fent tambén incidència a les drogodependències, alcoholisme, assetjament escolar, violència, etc. El que l'ha convertit en un referent en prevenció i promoció de la salut a la comarca, una feia que és la que han desenvolupat fins avui que es veuen obligats a abandonar el projecte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat