Cavalcades dels Reis d'Orient 2023: horaris i recorreguts

Baix Empordà

Data: 04/01/2023

Pel dijous 5 de gener s'han programat multitud d'activitats familiars arreu de la comarca. No obstant, les cavalcades copsen el protagonisme de la nit de reis i, per això, us oferim un recopilatori d'alguns dels seus recorreguts.

Sigui en vaixell, a cavall o sobre una carrossa, Melcior, Gaspar i Baltasar ja estan entomant el camí cap a la comarca del Baix Empordà. Faran parada en multitud de municipis, i si hi ha algun nen o nena que no els hi ha entregat la carta, encara ho pot fer durant les recepcions programades després de les rues.

BEGUR
La cavalcada començarà a les sis de la tarda des de l'avinguda Onze de Setembre. Tot seguit, la comitiva avançarà pel carrer Ventura Sabater, la plaça de l'Església, la plaça Paco Font, la plaça Comas i Ros i el carrer Bonaventura Carreras. Tal com mana la tradició, el discurs dels Reis d'Orient es farà el balcó de l'Ajuntament i, novament, s'instal·laran tres campaments reials, on Melcior es situarà a la plaça Paco Font, Gaspar a la plaça Comas i Ros, i Baltasar a l'entrada de la Casa Vicenç Ferrer.

LA BISBAL D'EMPORDÀ
A la capital de comarca, la cavalcada vindrà acompanyada de diverses actuacions d'entitats locals. El seu recorregut arrencarà a un quart de set al carrer Sis d'Octubre de 1896 i, després de passar per punts neuràlgics com l'avinguda Les Voltes o la plaça Major, està previst que finalitzi a un quart de set a la plaça del Castell. No obstant això, a dos quarts de vuit l'Àliga ballarà a la plaça Major, i a les vuit s'oficialitzarà la rebuda reial a la plaça del Castell.

CALONGE
A les sis de la tarda, els Reis d'Orient sortiran del Pavelló d'Esports per, tot seguit, recorre el passeig d'Hivern, la plaça de la Concòrdia i el carrer Àngel Guimerà. Un cop finalitzi la rua, els nens i nenes els podran saludar personalment als Jardins del Castell.

PALAFRUGELL
Amb l'aixecament de les restriccions, es recupera la tradicional cavalcada que sortirà a les cinc de la plaça del Sol, desfilarà pels carrers Torres i Jonama, Pi i Margall i acabarà a la plaça de l'Ermengarda. Els parlaments de Melcior, Gaspar i Baltasar es faran des del balcó del Museu del Suro de Catalunya, i enguany, també es podran seguir amb la llengua de signes. A la Bòbila, els infants podran entregar-los les darreres cartes i a la plaça de Can Mario, s'ha programat animació i una xocolata popular.

PALAMÓS
En un poble de tradició marinera, els Reis d'Orient arriben per mar. Aquí, en concret, faran acte de presència a les sis de la tarda al Moll Vell, amb l'acompanyament de l'Orquestra Reial. Per amenitzar l'espera, els nens i nenes comptaran, des de tres quarts de sis a l'Estenedor de xarxes, amb un espectacle de llums i música. Pel que fa a la cavalcada, arrencarà a les set a Sant Joan i resseguirà les principals vies del municipi fins a les vuit del vespre al Teatre la Gorga.

PLATJA D'ARO
La cavalcada començarà a les sis al carrer Juli Garreta i transcorrerà per l'avinguda de s'Agaró, l'avinguda Castell d'Aro, el carrer Puig s'Agoita, l'església de Santa Maria, el carrer Vicenç Bou, tornarà per l'avinguda Castell d'Aro i la plaça Europa, per tal de finalitzar al Palau d'Esports i Congressos. En particular, les seves dependències restaran obertes des de les set de la tarda, ja que aquí es farà la rebuda per part de les autoritats.

SANTA CRISTINA D'ARO
A dos quarts de set, la comitiva reial desfilarà pels principals carrers de la vila. El recorregut sortirà de la plaça del Pedró, i seguirà per l'avinguda de l'Església, el carrer de Pere Geronès, el carrer Teulera i s'aturarà a la plaça de Mossèn Baldiri Reixac, on hi haurà instal·lat un campament reial. Els infants que optin per apropar-s'hi rebran, al final de la rua, un petit obsequi.

SANT FELIU DE GUÍXOLS
A causa de les obres a la plaça del Monestir, la cavalcada a Sant Feliu de Guíxols pateix una petita modificació en el seu tram final. Com sempre, els Reis d'Orient desfilaran des de les set de la tarda per la zona esportiva de Vilartagues, la carretera de Girona, la Rambla i el passeig del Mar. Enguany, i com a novetat, l'acte de benvinguda i el posterior lliurament de les claus de la ciutat es realitzarà a la plaça del Mercat, davant de l'Ajuntament. Per amenitzar la vetllada, també s'ha programat un espectacle audiovisual i una recollida de cartes.

TORROELLA DE MONTGRÍ
La pirotècnia torna a estar present durant la nit de reis. De fet, a un quart de vuit de la tarda està programat un castell de focs al passeig de Catalunya, per donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar. A continuació, arrencarà la desfilada de carrosses pels principals punts neuràlgics del municipi, en concret, la comitiva passarà per la plaça del Lledoner, el passeig de Catalunya, el passeig Vicenç Bou, la plaça Quintana i Combis, el carrer Ullà i fins a la plaça de la Vila, on s'oficialitzaran els parlaments.

Les rues es podran seguir en directe o en diferit a través de Televisió Costa Brava. Des de les cinc de la tarda començarà un programa especial, que culminarà amb un sistema de trucades, que permetrà als espectadors poder parlar amb alguns dels reis, que estaran a l'estudi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat