La majoria dels nens amb Covid-19 o són asimptomàtics o presenten un quadre molt banal

Baix Empordà

Data: 28/04/2020

INTERVÉ: Dra. Lourdes Badet, pediatra

Aquesta setmana l'actualitat relacionada amb la pandèmia de Covid-19 ha tingut en els nens i nenes els seus principals protagonistes. La primera presa de contacte amb el desconfinament que van realitzar el diumenge després d'un mes i mig sense relacionar-se amb el món exterior ens fa preguntar-nos també: "i el coronavirus, com afecta als més petits de casa?".

En un principi, per tots els estudis que s'han fet fins ara, la població en edat pediàtrica o és asimptomàtica o presenta afectacions molt lleus a les vies respiratòries altes, als pulmons o de tipus gastrointestinal. En adolescents també s'han apreciat algunes reaccions cutànies. 

En tots aquests casos la malaltia es cura sense tractament, amb la pròpia recuperació del cos. Les complicacions greus de la infecció en menors gairebé sempre van relacionades amb nens vulnerables malalts de base.

En qualsevol cas, per poca que sigui l'afectació potencial, quan els nens surtin al carrer s'han de seguir les indicacions de  protecció i seguretat donades. Ordres com no oblidar la mascareta, no tocar superfícies públiques o no jugar en llocs d'esbarjo. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat