Sis municipis del Baix Empordà viuran la cursa 'Corre per les mames'

Baix Empordà

Data: 20/10/2022

Aquest dimecres, coincidint amb el Dia Mundial Contra en Càncer de Mama, vam visitar en directe la seu d'Oncolliga de la Delegació de Sant Feliu de Guíxols. En la connexió, les delegades de l'associació ens van explicar amb tot detall com serà la cursa 'Corre per les mames' a la ciutat ganxona. Tanmateix, la cursa tindrà lloc en 22 municipis més de comarques gironines, i filant prim, a cinc pobles més del Baix Empordà: La Bisbal d'Empordà, La Tallada d'Empordà, Mont-Ras, Palamós i Palafrugell. 

Aquest diumenge 23 d'octubre els pobles i ciutats de Girona es tornaran a tenyir de rosa amb la tercera edició de la cursa solidària 'Corre per les mames', la primera que se celebrarà de manera 100% presencial. L'esdeveniment esportiu va néixer en plena pandèmia i el que es feia era que els participants completaven la seva pròpia ruta en petits grups de la mateixa bombolla de convivència pel seu entorn amb la samarreta de l'esdeveniment i feien arribar fotografies a través de les xarxes socials.

Enguany se celebrarà de forma conjunta i unitària a 24 municipis i ciutats de les comarques gironines. Al Baix Empordà en concret, tindrà lloc en sis pobles: La Bisbal d'Empordà, La Tallada d'Empordà, Mont-Ras, Palamós, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

A les 9 del matí es donarà el tret de sortida a les curses que tenen lloc a La Bisbal d'Empordà, a la Tallada d'Empordà i a Mont-Ras. En els tres casos es podrà escollir entre dos recorreguts, un de 5 i un de 10 quilòmetres. A la Bisbal se sortirà del Club de Tenis La Bisbal Centre Esportiu, a la Tallada des del Local Social Empordanet, i a Mont-ras des del Pavelló Poliesportiu.

A Palafrugell també es podrà escollir dur a terme 5 o 10 quilòmetres, però en aquest cas els recorreguts s'iniciaran a les deu del matí, des del Pavelló Annex del Poliesportiu.

A les mateixes deu també es posaran en marxa les rutes de Palamós i de Sant Feliu de Guíxols. A Palamós s'ofereix un únic recorregut de 5 quilòmetres, amb sortida des de la Plaça Mossèn Gumersind de Sant Joan, mentre que en el cas de Sant Feliu de Guíxols, la ruta serà un recorregut circular de 6 km amb sortida i arribada als Jardins Juli i Garreta.

Tot i anomenar-se 'cursa', es pot fer tant corrents com caminant i hi poden participar persones de totes les edats. El que pretén ser és una gran festa de la solidaritat on tothom té cabuda.

La inscripció a la cursa és un donatiu de 10 euros que es destina íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona, per al desenvolupament del programa "Guapes i valentes", que sosté els serveis d'ajuda a les afectades per la malaltia, com el banc de perruques, suport psicològic, drenatge limfàtic, marxa nòrdica i estètica oncològica.

L'organització obsequiarà els participants que s'hagin inscrit online abans del 10 d'octubre amb aquesta samarreta commemorativa de la cursa, que ha estat dissenyada per la il·lustradora palafrugellenca Anna Grimal.

Malgrat que les inscripcions en línia ja estan tancades, hi ha opció d'inscriure's de manera presencial fins al mateix dia de les curses.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat