L'esperança de vida és 9 anys inferior en persones amb demència

INTERVÉ: José Maria Inoriza, departament de Recerca del SSIBE

Un estudi fet pels investigadors del Registre de Demències de Girona determina que la mortalitat de les persones que pateixen demència és un 73% més gran que els pacients sense demència. Fa 12 anys es van començar a registrar i fer el seguiment dels pacients majors de 60 anys que se'ls hi diagnosticava una demència i s'han comparat amb pacients del mateix sexe, edat i malalties relacionades que no tenien demència. 

Des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà participen a l'estudi des dels seus inicis l'any 2007 i signen també l'estudi publicat ara a la revista Clinical Epidemology.

S'han analitzat les dades de 5 mil pacients amb demència i més de 15 mil pacients sense demència. El seguiment, durant 10 anys, ha permès quantificar la reducció de l'esperança de vida deguda a la demència de gairebé 9 anys. Les dones amb demència van sobreviure 1 any i mig més que els homes i el diagnòstic sobre la mortalitat era major en les persones de menys edat diagnosticades de demència.

La taxa de mortalitat va ser de 127 pacients per cada mil persones amb demència i de 73 defuncions per cada mil persones sense demència. Les dades i els seus resultats serviran sobretot als professionals per informar als pacients i als seus familiars sobre l'esperança de vida que hi ha després de diagnosticar la demència.

Des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà es reuneix setmanalment la Unitat de Trastorns Cognitius amb neuròlegs, professionals de geriatria, psicòlegs i assistents socials per registrar nous casos i fer el seguiment d'altres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat