Creen a Platja d'Aro el primer Equip de Resposta Ciutadana en Emergències

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró ha creat un nou projecte pioner a escala mundial que sota el nom d'Equip de Resposta Ciutadana en Emergències donarà resposta a una necessitat bàsica com és aprendre a prevenir riscos. L'objectiu és assolir el màxim de participació ciutadana possible en l'enfortiment de la cultura preventiva en la reducció del risc de desastres, així com augmentar la consciència i els mitjans de l'autoprotecció, per assumir major protagonisme en la gestió dels riscos.

Aquest projecte va dirigit a persones del municipi que s'hi vulguin implicar aprenent les habilitats bàsiques i el coneixement necessari de com preparar-se i respondre davant una emergència.

El curs està dividit en dues parts, la primera en línia i la segona de manera presencial. Les classes presencials es dividiran en 4 apartats, emergències i gestió del risc, formació en ajuda psicosocial, primers auxilis sanitaris amb Creu Roja i finalment la Policia Local centrarà la quarta part de la formació en la corresponsabilitat.

Aquestes classes començaran a partir de l'octubre i seran 100% teòriques, ja que l'objectiu no és ensenyar a intervenir en situacions de risc, sinó aprendre a prevenir-los.

En aquesta primera formació s'ofereixen 20 places i la primera convocatòria s'obrirà al mes de setembre a través d'un formulari d'inscripció digital. Les classes començaran a partir de l'octubre.

En finalitzar el curs se'ls farà entrega d'un certificat de participació en el curs en línia, d'un certificat d'equip de resposta de ciutadana en emergències, així com se'ls facilitarà una guia bàsica d'emergències municipals ERCE i un kit d'emergències bàsiques per tenir a casa.

En haver superat el curs passaran a formar part tant de l'Equip de Resposta Ciutadana en Emergències, com de l'Associació de Protecció Civil quan s'activi una emergència, així com podran participar en els cursos anuals d'actualització dels coneixements i d'altres formacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat