Fins a 1.550 ciutadans de Palafrugell es fan la prova PCR

Aquest dissabte va finalitzar el cribratge massiu que el Departament de Salut va organitzar a Palafrugell amb l'objectiu de localitzar el màxim de persones asimptomàtiques, així com intentar tallar les cadenes de transmissió. Després de dos intensos dies, fins a 1.550 persones van dirigir-se al pavelló del municipi per realitzar-se una prova PCR. Una xifra de participació lleugerament inferior de l'esperat. De fet, Salut preveia fer 2.000 d'aquestes proves.

El cribratge anava destinat especialment als palafrugellencs i palafrugellenques d'entre 30 i 60 anys. La franja de població on es detecten la majoria de positius actuals a la zona, amb el 45% dels casos detectats. Finalment però, ciutadans d'un ventall d'edat més amplia també es van poder fer la prova voluntàriament.

El divendres fou el dia on es va aplegar un major nombre de participants, arribant a realitzar 667 PCR. En concret, abans de les 10 del matí, moment d'inici del cribratge, ja es va poder veure una llarga cua d'unes 100 persones que rodejaven el pavelló. Aquesta estampa però, es va anar desinflant i el diumenge no es van veure tantes persones al seu exterior.

Palafrugell actualment presenta una velocitat de propagació del virus d'1,3, situant el municipi en un risc alt de contagi. A més, el percentatge de persones que donen positiu a les proves PCR a Palafrugell escala fins al 24,39%, quan fa just una setmana era del 22,89%. Unes xifres que van en augment, com a la majoria del territori, però que es preveuen controlar amb actuacions com la del cribratge del cap de setmana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat