Desarticulen un grup criminal que robava a Palamós

Palamós

Data: 13/09/2022

Un operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal dedicat als delictes contra el patrimoni, tant en domicilis com en empreses i precisament un dels municipis on havien robat era Palamós. Durant la investigació s'han pogut detenir tres homes per la seva pertinença a grup criminal. Fins ara els investigadors relacionen els detinguts amb almenys quinze robatoris, entre empreses i domicilis a nou municipis de Catalunya. La investigació continua oberta i, per tant, no es descarten més detencions.

Donat que sobre l'acció d'aquest grup criminal hi havia agents, tant de Mossos com de la Policia Nacional, es va establir un equip conjunt de treball (ECI) per continuar les indagacions. En el decurs de la investigació els policies han pogut confirmar que d'inici els lladres actuaven en empreses, generalment situades en polígons industrials, amb la tècnica del butró: hi accedien tant pel sostre com per paret, anul·laven l'alarma i buscaven sostreure el material propi de les empreses i en alguna ocasió també van violentar la caixa forta.

Pel que fa als robatoris en habitatges els lladres sempre actuaven en horari nocturn. Prioritzaven les cases a quatre vents, ubicades en urbanitzacions o indrets allunyats dels centres urbans. Escalaven els murs del jardí i buscaven finestres o portes per forçar-les i entrar a l'interior del domicili. Un cop a dins buscaven peces de roba o complements, dispositius electrònics, joies o diners, amb bona sortida al mercat negre. La investigació ha posat en relleu que el grup era molt actiu i que tenia un abast territorial considerable, ja que operaven tant en comarques de l'entorn metropolità de Barcelona com a la Catalunya Central i a les demarcacions de Tarragona o Girona.

De moment investigadors els relacionen amb almenys quinze robatoris, cinc en empreses i deu en domicilis, a nou localitats, entre ells Palamós. Fins ara s'han detingut a tres persones que van passar a disposició judicial el 2 de setembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat