Palafrugell tindrà un nou institut a partir del curs vinent

Palafrugell

Data: 19/02/2020

INTERVENEN: Josep Bargalló, conseller d'Educació / Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

Palafrugell tindrà un tercer institut a partir del proper curs, el 2020-21. Així ho anunciat el mateix conseller d'Educació, Josep Bargalló, aquest dimecres al matí en la seva visita a l'escola de primària Barceló i Matas

De fet, aquest col·legi acull per tercer any seguit alumnes de batxillerat de l'INS Frederic Martí i Carreras per manca d'espai, amb tots els problemes de mobilitat i horaris que això comporta pels docents i els estudiants. El Departament d'Educació creu que és una anomalia que una població com Palafrugell només tingui dos centres públics de secundària i és hora d'apostar de forma imminent per un nou institut. 

Pel que fa a la redistribució dels espais i els 'timings' de moment la cosa quedarà de la següent manera: el curs vinent arrencarà amb tres línies de primer d'ESO del nou institut a les dependències de l'Escola Barceló i Matas . Mentrestant, el batxillerat del Frederic Martí i Carreras se situarà al Centre Municipal d'Educació a l'espera que en els propers cursos tots els alumnes puguin tornar a la seu de l'institut.  

Tot això amb la idea clara de que el nou institut pot aguantar dins del Barceló i Matas uns tres anys a tot estirar. En aquest termini l'Ajuntament es compromet a oferir uns terrenys definitius al Departament on establir-hi un nou centre. El consistori també s'ofereix a col·laborar amb part de les inversions necessàries. 

Fonts de l'ajuntament expliquen que, ara per ara, el nou institut de Palafrugell, tot i ser ja una realitat, encara no té nom

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

Sandra Lopezfa 35 dies
no es pot veure el video


Més articles de Societat