El Sindicat d’Habitatge de Sant Feliu reclama que s’aturi el desnonament de La Surera

El Casal Socialista de La Surera és un espai ocupat des del 4 de juny per part del Sindicat d'Habitatge de Sant Feliu de Guíxols. Un mes i mig després, l'Ajuntament ha iniciat els tràmits per desnonar-lo i des del sindicat defensen que l'espai és necessari per al jovent i la classe treballadora, i que lluitaran per preservar-lo.

El Sindicat d'Habitatge de Sant Feliu de Guíxols denuncia l'intent de l'Ajuntament per desnonar el Casal La Surera. Situat al número 5 del carrer del Mall, el sindicat va ocupar l'espai el passat 4 de juny per la necessitat de trobar un espai pel sindicat i poder establir un habitatge per les famílies vulnerables del municipi. Durant aquest mes han treballat per remodelar l'espai, convertint-lo així en el punt de l'organització ciutadana a la localitat.

L'edifici era propietat de l'Ajuntament i ara ha iniciat els tràmits administratius per desnonar-lo. És per això que des del sindicat reivindiquen la importància de tenir espais com el de La surera de cara al jovent, les famílies vulnerables i la classe treballadora. També denuncien el procediment pel qual ha optat l'Ajuntament, ja que consideren que no complirà amb la transparència necessària per dur-se a terme.

La seva reclamació és que el govern municipal aturi el procés de desnonament d'un edifici que feia anys que es trobava abandonat. També reclamen l'aplicació de polítiques que se centrin en el jovent i la gent del poble, no només en el turisme.

Un altre dels objectius del Sindicat és apropar l'activitat que es fa a la Surera a la ciutadania. Per fer-ho, estan preparant una jornada de portes obertes perquè la gent s'hi pugui apropar.

Al casal de la surera, cada dilluns es duen a terme les assemblees del Sindicat d'Habitatge de Sant Feliu, els dimecres hi ha suport mutu laboral i els divendres un punt d'informació laboral. És per això que consideren que espais com el Casal Socialista de la Surera són necessaris per a la classe treballadora.

Des de l'Ajuntament, no han volgut fer declaracions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat