Un nou temporal fa caure diverses palmeres de Torre Valentina

Aquest 2024 està sent un mal any per la Platja de Sant Antoni, que en els tres primers mesos que portem d'any ja s'ha vist greument afectada per diversos temporals. El més greu ha estat el d'aquesta Setmana Santa, que ha fet que caiguin cinc palmeres a Torre Valentina, que aquest tram es quedi completament sense sorra,i que part del passeig marítim hagi quedat destrossat.

Per garantir la seguretat, l'Ajuntament s'ha vist obligat a acordonar dues zones, a Torre Valentina i a la part central del passeig, i també tallar l'accés a peu a la zona de Monestri, que és on l'estructura del passeig s'ha vist afectada.

Calonge i Sant Antoni ha estat el municipi costaner que més afectat s'ha vist de tota Catalunya per aquest temporal, que ha deixat onades de més de tres metres a la Costa Brava i nombroses platges -a més de Sant Antoni- sense sorra. A més, el temporal de mar ha anat acompanyat d'un vent de migjorn i garbí que ha bufat amb insistència, i ratxes fortes d'entre 50 i 70 km/h, amb registres destacats com 67,7 km/h a Palafrugell.

Dimarts, un cop hagi passat la Setmana Santa, el consistori valorarà quines actuacions d'urgència cal fer per protegir el passeig. Però reclamen una vegada més que es desencalli el projecte per construir nous espigons, per tal d'evitar que el mar continuï menjant-se la platja en cada temporal.

Com avançàvem, malauradament aquesta no és la primera vegada que Sant Antoni pateix aquestes destrosses aquest any. Sembla ploure sobre mullat. Fa quinze dies ja van haver de lligar algunes palmeres que havien quedat al descobert, i l'anterior setmana ja havien estat traslladant sorra d'una banda a l'altra de la platja pel mateix motiu. De fet, en una acció d'urgència, es van estar mobilitzant uns 2.500 metres cúbics de sorra al dia. Us ho vam explicar aquí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat