Castell-Platja d'Aro i Educació segellen la col·laboració per la nova escola Fanals

INTERVENEN: Josep Bargalló, conseller d’Educació de la Generalitat // Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d’Aro

L’ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la Conselleria d’Educació de la Generalitat han escenificat aquest divendres la col·laboració entre les dues administracions per tirar endavant la construcció d’un nou edifici per a l’escola Fanals. La signatura del conveni compromet les dues parts a finançar un 50% de les obres i permet una certa celeritat en els tràmits.

El Departament d’Educació vol superar l’etapa de construccions prefabricades i en el cas del centre Fanals veu com una gran oportunitat l’oferiment fet per l’Ajuntament platjarenc. Per una banda, perquè el consistori assumeix uns processos administratius que es fan més ràpid des de l’ens local, per l’altra, perquè aporta la meitat dels fons necessaris. El conseller Josep Bargalló ho agraïa públicament.

Tot i que les xifres de temps i diners que envolten l’operació no són molt concretes, hi ha proposat un topall de 3,5 milions d’euros de pressupost. Pel que fa als terminis, les previsions més optimistes de que la Fanals sigui una realitat són de dos anys. Tot dependrà del procés que ara comença, en el que una pluja d’idees de la comunitat educativa determinarà quina escola es vol abans de licitar i materialitzar el projecte desitjat.

La nova escola Fanals s'ubicarà a la urbanització Dalmau, concretament en una parcel·la boscosa de Les Suredes que té una superfície de 50 mil metres quadrats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat