"L'educació ambiental és una de les millors maneres de generar canvi"

Palafrugell

Data: 11/05/2023

SOS Costa Brava ha posat en marxa un projecte d'educació ambiental dirigit a alumnes de tercer i quart d'ESO per sensibilitzar sobre el patrimoni natural i cultural de la comarca i engrescar als més joves a defensar i preservar el territori.

Alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell escolten amb atenció a membres de l'entitat SOS Costa Brava que parlen de la importància del patrimoni natural, cultural i històric de la Costa Brava i les amenaces que ho posen en perill. Es tracta d'un projecte d'educació ambiental per conscienciar i sensibilitzar als més joves.
El taller dirigit a alumnes de tercer i quart d'ESO ja fa unes setmanes que es va iniciar i fins a mitjan juny es durà a terme en una novena d'Instituts de la Costa Brava. La proposta pedagògica compta amb una xerrada participativa perquè els alumnes puguin aportar les seves idees, dubtes i coneixements. De fet, es posen exemples d'accions i problemàtiques del territori i del municipi en concret on es fa l'activitat.

La finalitat és sensibilitzar als estudiants i millorar el seu grau de coneixement, especialment posant èmfasi en hàbitats i espècies amenaçades i els factors que ho provoquen. També vol servir per engrescar la seva participació activa en la defensa i preservació del territori.
 

L'educació ambiental és una de les millors maneres de generar canvi. Hem començat als instituts perquè siguin conscients del patrimoni que tenen, de les amenaces, sensibilitzar bàsicament en aquest aspecte, informar de tots els conflictes que hi ha la Costa Brava que són molts, engrescar-los també perquè participin activament a la defensa del seu territori.- Teresa Sauquet, educadora ambiental de SOS Costa Brava

A banda del taller, es fa una avaluació de coneixements i percepcions abans i després de la xerrada. Aquest projecte és un primer pas per a futures activitats d'educació ambiental dirigides a les escoles. Per això, també s'ha posat en marxa un grup de creació conjunta i assessorament amb la UdG.

Estem fent una avaluació juntament amb el taller, abans i després del taller per veure que aprenen o l'efectivitat del recurs. També per recaptar dades i informació per saber una mica on estan ells, en aquesta edat entre tercer i quart d'ESO, què saben, què no saben, com perceben el seu territori... Són les primeres passes de SOS Costa Brava per continuar treballant en aquest àmbit. Per seguir volem dissenyar futurs recursos que no siguin puntuals com aquests, sinó que tinguin una durada, i que vinculin l'alumne amb el seu territori i que el comprometin amb la seva preservació. 

D'altra banda, en l'àmbit d'educació ambiental, aquest estiu SOS Costa Brava oferirà una exposició itinerant als ajuntaments dirigida al públic amb general per donar a conèixer l'entitat i les amenaces i casos actius a la Costa Brava.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat