Un alumne de l'INS Baix Empordà, premiat en un concurs de cocteleria

Palafrugell

Data: 06/02/2018

Intervenen: Alfons Rius, professor / Álvaro Jabalera, alumne

Un alumne del Grau Mig de Serveis de Restauració, Cuina i Gastronomia de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell va ser premiat amb el segon lloc en un prestigiós concurs de cocteleria organitzat per la firma francesa de xarops Monin. És l'Álvaro Jabalera, un begurenc de només setze anys.

En el concurs, celebrat a finals de gener, hi van participar nou escoles d'hosteleria catalanes i l'escollida representaria a Catalunya en el campionat estatal. Al final, l'Institut Baix Empordà va fer un meritori segon lloc si es té en compte que era la primera vegada que el centre palafrugellenc competia en un certamen d'aquest tipus. L'Álvaro havia de fer un còctel sense alcohol i un altre amb alcohol, treballant en equip amb el seu professor, l'Alfons Rius. A la primera fase va preparar una mescla de xarop de plàtan i purè de kiwi Monin amb escuma de suc de taronja. Més endavant va fer un elaborat a base de bitter dolç Monin, Ginebra Tanqueray i vermut vermell Miró. La feina del professor, mentrestant, era maridar-lo amb una tapa. Per crear-la es va basar en l'Empordà. 

L'Institut Baix Empordà ha potenciat enguany la vessant dels serveis. Cada vegada més joves volen ser baristes, fer còctels o formar-se en enologia. És per això que des d'aquest any imparteix un celebrat grau mig de Serveis de Restauració, Cuina i Gastronomia que en tres anys ofereix una doble titulació de cuina i sala. 

Després del primer concurs, des de l'INS Baix Empordà veuen que aquest sistema és un bon al·licient pels alumnes. El 22 de febrer concursaran de nou a l'Escola Superior de Sant Pol de Mar amb un alumne del Programa de Formació Integrat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat