Palafrugell preveu realitzar 2.000 proves PCR entre aquest divendres i aquest dissabte

Palafrugell

Data: 30/10/2020

INTERVENEN: Miquel Carreras, gerent CatSalut a Girona / Nacho Pascual, director del CAP de Palafrugell / Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

Aquestes són les cues que s'han format aquest matí de divendres fora del Pavelló Poliesportiu de Palafrugell per accedir al cribratge massiu que s'està portant a terme per detectar casos de Covid-19. I així és com s'ha transformat l'espai. 

Salut preveu fer unes 2.000 PCR al municipi en dos dies per tal de buscar persones asimptomàtiques d'entre 30 i 60 anys. L'objectiu, per una banda, és localitzar aquelles persones asimptomàtiques de Palafrugell abans que transmetin el virus a altres veïns i veïnes. Per altra banda, detectar les cadenes de transmissió i tallar-les. Actualment al municipi es considera que estan 'descontrolades'.

El dispositiu s'ha preparat col·laborativament entre l'àrea bàsica de Palafrugell, el SEM i l'Institut Català de la Salut. La totalitat de personal sanitari que està realitzant les mostres és voluntari i per tant, ho fa en hores fora del seu horari laboral. Palafrugell segueix essent un dels municipis amb un índex de rebrot més elevat de Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat