Una trentena de dones de Santa Cristina fan una caminada contra la violència masclista

Una trentena de dones de Santa Cristina fan una caminada contra la violència masclista
Santa Cristina d'Aro

Data: 26/11/2019

Un total de trenta dones i un home han fet aquest matí una caminada pel nucli urbà de Santa Cristina d’Aro per manifestar el seu rebuig a la violència masclista. La caminada, organitzada per l’Associació de Dones Ermessenda, ha sortit de l’antiga estació per acabar, després d’una hora de recorregut i acompanyades de pancartes amb missatges diversos,  davant l’ajuntament. La presidenta de l’entitat, Maria Josep León, ha tancat l’acte recordant que ho feien per tots les dones mortes, però també “per les que encara pateixen violència”. L’entitat, a més, organitza dijous una xerrada sota el títol “Homes i dones per la igualtat, una crida per la implicació dels homes”, que es farà a la sala d’exposicions la Caixa, a les 19 hores, i que servirà per tancar els actes programats per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista, que va ser ahir.

La commemoració contra la violència masclista, impulsada per les àrees municipals del Punt d’Igualtat i Joventut, va iniciar-se el 7 de novembre amb un taller de teatre social, que va aplegar una vintena de joves a la Zona Jove del municipi. La setmana passada es van fer dues xerrades. La primera, amb una elevada afluència de famílies participants, va tractar sobre la detecció i prevenció d’abusos sexuals durant la infància i adolescència i va anar a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet. La segona, va tractar el tema “De festa, decideix i respecte. El consentiment i l’assetjament en espais d’oci nocturn de la Vall d’Aro”. A més, el 21 de novembre es va fer un taller d’autoprotecció a càrrec dels Mossos d’Esquadra que va aplegar una vintena de dones.

L’acte central de la commemoració va tenir lloc el dia següent, 22 de novembre, amb la lectura d’un manifest a càrrec de la presidenta de l’Associació de Dones Eermessenda, la representació de la performance “Invisible”, dirigida per Geòrgia Bonell amb la implicació d’una quinzena de joves, en què es denunciava de manera impactant la violència masclista a través de diferents disciplines artístiques. I la presentació de la campanya “Cristinenques d’arreu”, que aplega una vintena de dones del municipi d’origen diferent.

La campanya es començarà a implementar al gener i finalitzarà el 8 de març del 2020, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones. La campanya es concreta en uns cartells on apareixen les dones i on es qüestionen possibles idees preconcebudes que té la societat envers les dones nouvingudes i com aquests prejudicis afecten en la vida d’aquests dones: “Els nostres fills i files juguen junts. Per què nosaltres no parlem mai?”, “No tenim les mateixes creences. És per això que desconfies de mi?”, “Prendries un cafè amb mi?” o “Amb la mateixa titulació, tindríem les mateixes oportunitats laborals?”. “Espero que la campanya arribi a tothom i ens faci reflexionar”, va manifestar la regidora del Punt d’Igualtat, Imma Martí, que va afegir: “el missatge és clar, tots cerquem igualtats d’oportunitats!”.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat