El Punt Jove Palamós treballa en la creació d’un curtmetratge sobre conductes sexistes

El Punt Jove Palamós treballa en la creació d’un curtmetratge sobre conductes sexistes
Palamós

Data: 12/07/2019

Un equip de 18 joves palamosins i palamosines ha finalitzat aquest matí la gravació d’un curtmetratge sobre conductes sexistes organitzat des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós.

El rodatge del curt s’ha realitzat durant els dies 10, 11 i 12 de juliol en diferents espais de Palamós, tant interiors com exteriors, com el laboratori de l’Institut de Palamós, el Punt Jove, el parc del Convent dels Agustins i el passeig de les Pites, i el bar Inagua Jambar del port Marina. Han estat gairebé 15 hores de rodatge de les quals en sortirà un vídeo de 5 minuts que pretén conscienciar de totes les conductes sexistes que, tant homes com dones, duem a terme cada dia gairebé de manera inconscient.

La producció d’aquest vídeo ha estat el resultat del Taller de Cinema organitzat pel Punt Jove de Palamós, i impartit per tres joves emprenedors de l’àmbit audiovisual del territori, que ha consistit en quatre sessions durant les quals han pogut conèixer de primera mà totes les etapes en la creació d’una peça audiovisual d’aquestes característiques. 

En l’elaboració del curtmetratge hi han participat un total de 18 joves, d’entre 14 i 19 anys, que han treballat des de la idea inicial, a la elaboració del guió literari, el guió tècnic, la tria de localitzacions, la cerca de recursos, i finalment el rodatge on han posat en pràctica tot el previst i après durant el curs. 

En el curt hi apareixen tres protagonistes destacats, que van ser els escollits en el càsting que es va fer abans del taller al Punt Jove. La resta de joves participants també hi apareixen fent d’extres en alguna de les escenes però sobretot han fet tasques d’ajudants d’àudio, llum, script o càmera.

L’argument del curtmetratge té a veure amb la vida de dues noies científiques que un dia s’adonen que en el dia a dia les dones reben molts comentaris masclistes, alguns més directes i altres més subtils. A partir d’aquí decideixen posar-hi remei i inventar alguna solució que pugui detectar la quantitat de masclisme que envolta les dones en la societat actual.

L’objectiu del curt és conscienciar de totes aquestes conductes sexistes que, tant homes com dones, duem a terme cada dia sense ser-ne conscients i poder fer arribar aquest missatge a tothom.

La idea original del curt sorgeix dels mateixos joves participants en el Taller de Cinema amb el qual han après, sobretot, el que suposa la preproducció i la producció d’un curtmetratge. El curs s’ha enfocat d’una manera molt pràctica i s’han anat daquirint coneixements tècnics com els diversos tipus de plànols o de materials utilitzats, al mateix temps que es creava el guió tècnic. De la mateixa manera, han vist la relació de les localitzacions amb el pla de rodatge i el que suposa si són interiors o exteriors, espais públics o privats, etc.  


Pel que fa a les tasques de post producció i muntatge del curt aniran a càrrec de Lluís Fonalleras, Pau Rodríguez i Adrià Panelles, i es preveu que estigui enllestit a partir del mes de setembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat