Testimonis reals d'accidents per conscienciar els adolescents dels riscos al volant

Palafrugell

Data: 13/02/2019

Està postrat en una cadira de rodes per una imprudència que recordarà la resta de la seva vida. Aquest és un dels testimonis impactants que adolescents de Palafrugell han sentit en el marc del projecte 'Canvi de marxa' per conscienciar-los sobre la perillositat de determinades conductes al volant.

L'activitat ha comptat amb la presència de l'alumnat dels instituts de Palafrugell i ha estat organitzada per la Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament de Palafrugell.

La idea és que a través de testimonis reals d'accidents de trànsit l'alumnat prengui consciència que cal extremar  la seguretat viària.

La iniciativa té tot d'elements per cridar l'atenció dels adolescents. Dos actors recreen una situació versemblant. Una parella que està a punt d'embolicar-se i la germana d'ella truca per dir-li que ha presenciat un terrible accident. A partir d'aquí per pantalla surten imatges impactants de campanyes de trànsit i un Policia Local, un Bomber, un infermer del SEM i persones que han viscut accidents per explicar les seves experiències.

Es tracta d'un projecte que va voltant per tota Catalunya amb adolescents d'entre 14 18 anys. La presència de la Policia Local, Bombers i SEM permet personalitzar les històries al poble, de manera que resulta molt més impactant per l'alumnat.

La idea és que, a més, el professorat pugui treballar a l'aula els conceptes i vivències que s'han sentit a l'escenari.

A Palafrugell l'alumnat ha entrat amb el bellugeig típic de l'adolescència però quan s'han vist les primeres imatges i testimonis han quedat muts, senyal que el que s'estava explicant ha causat impacte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat