​La Colla Diversàlia denuncia atacs verbals d'homofòbia i discriminació

Palafrugell

Data: 04/06/2024

​La Colla Diversàlia ha denunciat a través de les xarxes socials haver rebut constants atacs verbals d'homofòbia i discriminació durant el Carroussel Costa Brava 2024 i a la plantada de carrosses per la temàtica que presentaven enguany.


Al vídeo podeu veure la proposta de la Colla Diversàlia pel Carroussel Costa Brava d'aquest 2024. Ha portat per nom 'Category is.. I that's hot, Divas', i el que volien era transmetre un missatge de llibertat. De fet, a la carrossa hi havia aquesta mateixa paraula escrita -llibertat- en diferents idiomes, acompanyada de tot un seguit de llamps de colors que representaven la bandera irisada i a dalt, el cap de colla, en Rubén Estepa. A peu de carrer, una vintena de participants també vestits de Drag Queens que ho van donar tot d'inici a fi, donant un missatge molt necessari en la societat actual. I més veient les crítiques i atacs que van rebre tant durant la desfilada com després.

Aquest dimarts la colla ha denunciat a les xarxes socials que diversos membres de la colla van ser víctimes d'atacs verbals d'homofòbia i discriminació, amb insults de tota mena i en diferents idiomes. Exposen que durant la desfilada aquestes paraules les van rebre majoritàriament de persones d'edats adultes, i que en la plantada de carrosses posterior al Carroussel, van ser nois més joves els que els van atacar.

En aquest sentit, continuen reivindicant que fan falta més carrosses com la seva, amb temàtiques com la que han oferit enguany. De fet, això ja ens ho havien avançat dies abans del Carroussel Costa Brava. La Colla Diversàlia tanca el comunicat expressant que continuaran treballant per visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ+ a Palafrugell.

Aquest vespre per parlar-ne amb més detall ens acompanyaran al plató de TV Costa Brava en Ruben Estepa, que és el cap de colla, i també una de les persones que va rebre aquests insults, l'Abel Zafra.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat