8M a ritme de música reivindicativa a Platja d'Aro

Intervé: Mònica Ríos, regidora del Centre Cívic - VÍDEO EN PROCÉS

El 8M es va celebrar a Platja d'Aro a ritme de música amb una lletra plena d'adjectius relacionats amb la dona empoderada i moderna. El Centre Cívic Vicenç Bou i la Casa Lila van organitzar l'acte central del dia de les Dones al municipi amb una cançó creada expressament per a l'ocasió i la lectura del manifest institucional d'aquest dia de reivindicació i conscienciació feminista.

El manifest institucional va reivindicar el feminisme com un moviment social de llarga trajectòria i va recordar que malgrat els avenços legislatius dels darrers anys encara vivim en un sistema patriarcal que fomenta i normalitza la desigualtat entre homes i dones en tots els àmbits de la vida.

La cançó creada per a l'ocasió va ser cantada a coro pels nens i nenes de la Casa Lila, els usuaris i usuàries del Centre Cívic i l'equip de govern. La cançó reivindica una dona moderna i empoderada, forta, valenta i ambiciosa per superar els reptes de la vida amb independència i decisió.
 

10 dones il·lustres, 10 il·lustradores


Com a novetat d'aquest 8M la Comissió d'Igulatat municipal ha creat el conjunt de postals 10 dones Il·lustres, 10 il·lustradores. 10  il·lustradores catalanes professionals han retratat  10 referents feministes com Judith Butler, Clara Campoamor, Mari Pepa Colomer, Simone de Beauvoir, Marielle Franco, Mercè Rodoreda, Vifginia Wolf o Malala Yousafzai entre d'altres.

A banda s'han organitzat diverses conferències i la Caminada per la Igualtat de Dissabte organitzada pels Serveis d'Igualtat dels tres ajuntaments de la Vall d'Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat