La sequera complica aquesta primavera als al·lèrgics al pol·len

Baix Empordà

Data: 26/03/2024

Amb l'entrada de la primavera, entrem també en l'època de màxima esplendor de les al·lèrgies respiratòries. I enguany, encara més. Les altes temperatures i la sequera estan provocant que els nivells de pol·len a l'ambient estiguin sent molt més elevats que en anys anteriors. Com més pol·len hi ha a l'ambient, la població està més exposada i, per tant, hi ha més sensibilització al·lèrgica.

La sequera ha fet redoblar la pol·linització habitual de les plantes. Per això és normal que les persones al·lèrgiques al pol·len aquest any estiguin patint de manera més forta els símptomes de l'al·lèrgia i també abans que altres anys.

Les al·lèrgies respiratòries més comunes són als àcars de la pols, i al pol·len de gramínies, plataners, parietàries, oliveres i xiprers. Hi ha molta gent, però, que tot i que és conscient que pateix algun tipus d'al·lèrgia, no sap exactament a quins pneumoal·lèrgens la tenen. Des de SSIBE destaquen la importància de consultar amb l'especialista per poder-se fer les proves diagnòstiques pertinents.

L'Hospital de Palamós també aconsella evitar passejar on hi hagi vegetació abundant, especialment els dies que faci més vent o siguin molt secs; evitar desplaçar-se amb bicicleta o moto, i fer-ho amb les finestres pujades en cas d'anar amb cotxe; tancar les finestres també a casa; i utilitzar mascareta i ulleres en dies de molt de pol·len, així com dutxar-se i canviar-se la roba en arribar a casa.

En els darrers anys s'ha observat un increment en el nombre de persones afectades per al·lèrgies en els països desenvolupats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat