El projecte De l'Escola a Casa fomenta el consum de peix entre les famílies de la comarca

El Consell Comarcal del Baix Empordà, gràcies a una subvenció del GALP Costa Brava, ha impulsat el projecte 'De l'escola a casa'. L'objectiu principal és divulgar i sensibilitzar del consum de peix a les famílies de la comarca, després de constatar un lleuger desconeixement de les espècies, així com els seus beneficis. 

Alguns alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de l'escola Ardenya de Sant Feliu de Guíxols han participat en les darreres setmanes en el 'Memo Peix'. No han estat els únics en fer-ho, sinó que totes els centres públics de la comarca compten amb dos exemplars d'aquesta eina pedagògica. En definitiva, l'activitat reformula el tradicional joc de memòria i el joc del mocador, per aprofundir en les diverses espècies autòctones de la fauna marina.

El Consell Comarcal ha detectat una manca de coneixement sobre el peix fresc
La iniciativa s'engloba dins la campanya anomenada 'De l'escola a casa', impulsada pel Consell Comarcal del Baix Empordà, i dona continuïtat al projecte 'El peix a l'escola'. La voluntat és esmenar un dèficit, detectat per l'ens supramunicipal, sobre el coneixement del peix fresc.

S'han elaborat dues eines pedagògiques per a treballar amb els alumnes
És així, com els alumnes de la comarca aprenen a través de recursos pedagògics adaptats a la seva edat. A l'aula compten amb una maleta didàctica elaborada per un grup de recerca de la Universitat de Girona, que permet abordar aspectes relacionats amb el peix des d'una perspectiva sostenible i, en canvi, en horari de menjador s'ha ideat el joc del 'Memo Peix'. 

Les famílies poden participar en les xerrades i en els tallers de cuina
Pel que fa a les famílies, el projecte 'De l'escola a casa' programa xerrades nutricionals arreu de la comarca, a més, ofereix tallers pràctics de cuina per introduir noves receptes en el menú setmanal. De fet, la primera trobada del programa s'ha realitzat aquest dijous a Palamós amb el xef del restaurant Casamar, Quim Casellas. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat