El servei de socorrisme de Platja d'Aro ha fet més de 21.000 actuacions aquest estiu

El servei de salvament i socorrisme de Castell-Platja d'Aro ha realitzat de l’1 de juny al 22 de setembre d’enguany un global de 21.050 intervencions, un 20% més que el mateix periode de l'any passat. 

D’aquestes 19.675 van ser accions preventives i 1.375 van ser accions directes, que es desglossen en 987 assistències sanitàries, -sobretot picades i petites ferides-, 380 ajudes al bany a persones amb necessitats especials de mobilitat i 8 localitzacions de persones extraviades. 

El servei ha estat present cada dia, de dilluns a diumenge  amb un equip humà d’11, 14 o 23 socorristes segons la ocupació. La majoria accions, un 60%, s’han realitzat a la Platja Gran i la resta a Sa Conca i a Cala Rovira. 

Durant tot l’estiu hi ha hagut instal•lats cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; servei propi d’embarcació de rescat i cinc desfibril•ladors. 

Més d'un 80% dels dies hi ha hagut bandera verda i només puntualment s'ha hagut d'hissar la groga o la vermella. Pel que fa a la qualitat de l'aigua, de l’1 de juny al 24 de setembre, en el 100% dels casos la qualificació ha estat d’excel•lent als quatre punts de control. 
 
El servei de salvament i socorrisme platjarenc està emmarcat dins del programa integral de gestió municipal Fem Platja!, que incorpora 48 persones d'àmbits com la seguretat, el manteniment o la neteja i compta amb un pressupost anual d'uns 725.000 euros. 


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat