A.P.A. Rodamón informa sobre les adopcions i abandonaments per Nadal

Mont-ras

Data: 12/01/2023

La protectora d'Animals Rodamón de Palafrugell rep mensualment mig centenar de gossos i gats del carrer. Asseguren que els pics d'abandonaments es produeixen durant Setmana Santa i els mesos d'estiu.

L'Associació Protectora d'Animals Rodamón de Palafrugell troba família per a més de 400 gossos i gats a l'any. Així i tot, no n'hi ha prou, ja que cada mes arriben entre 50 i 60 animals abandonats. Això es tradueix en 700 entrades noves anuals per abandonaments, de les quals algunes passaran aquí la resta de la seva vida si ningú no els adopta.

Des de l'Associació es remarca sempre que tu ets el responsable del teu animal, vas decidir tenir-lo sense que ningú t'hi obligués, però, en canvi, si estàs obligat a mantenir-lo en bones condicions i sota una tinença responsable si decideixes fer aquest pas. Per aquest motiu, quan a l'època de Nadal sorgeix l'impuls general de regalar un cadell per celebrar les festes, a l'època de Setmana Santa i estiu se n'aprecien les conseqüències en forma d'abandonaments massius. Aquest fenomen el coneix bé Rodamón, que intenta frenar i conscienciar sobre aquestes decisions impulsives.

Qui té animals, sap que aquests són terapèutics, per aquest motiu, la Fundació TRESC, entitat que treballa per la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental, també col·labora amb Rodamón.

A banda de la possibilitat de fer una adopció responsable, el centre també ofereix i demana que es vingui a fer de voluntari a l'associació, ja sigui passejant als animals, fent companyia, banyant-los, netejant la seva caseta o participant en fires i mercats. Si ho prefereixes, fer un donatiu material o econòmic també resulta de gran ajuda, o fer-te soci i pagar la quota que tu vulguis al mes. Si vols apadrinar un gos de Rodamón, segurament també li canviïs part de la seva vida. Els estudiants que es formin en relació amb el medi natural, també hi poden anar a donar un cop de mà i aprendre.

Més que consciència, el que hi ha actualment en comparació amb anys enrere, és més control, com per exemple la implementació de microxips obligatoris, per tal de localitzar al propietari i inclús dissuadir-lo de la possibilitat d'abandonar. El control de la cria en particulars també és crucial perquè els abandonaments no s'incrementin. Segons l'Associació, tot i que la llei de protecció animal a Catalunya està formada correctament en paper, no s'aplica tal qual es dicta. El dia que la llei i la realitat vagin plegats, potser, és quan començarem a veure les protectores més buides.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat