¿Com hem d’actuar davant la cremada provocada per l’explosió d’un petard?

Palafrugell

Data: 21/06/2023

La revetlla de Sant Joan, és sinònim de petards. El que pot comportar a cremades de diferents graus entre tots aquells qui celebren la nit més curta de l'any fent disbauxa amb els seus petards preferits. És per aquesta raó que, la infermera i tècnica experta en ferides Jaione Echarte, ens explica com prevenir aquestes cremades i, en cas de patir-ne una, com actuar davant la lesió.

Visitem les instal·lacions del CAP de Palafrugell per conversar amb la infermera i tècnica experta en ferides Jaione Echarte. Ara que s'acosta la celebració de la nit més curta de l'any, la revetlla de Sant Joan, conversem amb Echarte sobre com prevenir les cremades que pot provocar un petard. Aquests són alguns dels consells sobre com i on portar els petards guardats, en quina superfície fer-los petar i com encendre'ls correctament.

En cas que ens cremem amb la tirada d'un petard, cal valorar quina és la gravetat de la lesió. Si després de netejar la zona, veiem que l'evolució de la lesió va cap a pitjor, cal anar al centre d'atenció primària més pròxim per aplicar la cura corresponent .

La nit de Sant Joan està per gaudir-la, però sempre sota la prevenció dels experts en pirotècnia, salut i medi ambient. Ja que cal tenir cura d'un mateix, de les persones que ens envolten i del medi natural on tirem els nostres petards.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat