Exitosa obertura del Saló dels Oficis i les Professions al Baix Empordà

Gran èxit d'obertura del primer Saló dels Oficis i les Professions que es fa al Baix Empordà. L'esdeveniment  neix amb el clar objectiu de potenciar la formació i ocupació de qualitat a la comarca per tal d’abordar i millorar la relació entre el món acadèmic i el laboral. De moment, més de 2.000 alumnes de 4t d'ESO, batxillerats i cicles, de 15 instituts de la comarca han decidit participar-hi per tal de rebre assessorament.

La inauguració del primer Saló dels Oficis i les Professions del Baix Empordà ha estat un èxit gràcies als més de 2000 alumnes de 4t d'ESO, batxillerats i cicles, de 15 instituts de la comarca que han volgut venir a assessorar-se. De fet, per a la majoria d'adolescents, segurament és la primera vegada que acudeixen a un saló d'aquest tipus.

I tenint en compte que es troben en una etapa amb molts camins per escollir i encara tot per fer, expliquen que la mostra de diferents professions i oficis els resulta de gran ajuda.

Al Saló s'hi poden trobar més d'una trentena d'estands i la representació de les 21 famílies professionals d'FP i Certificats de Professionalitat que organitzen tallers i conferències, a més d'empreses, gremis i institucions públiques. De fet, molts orientadors un dia també van ser alumnes.

Un dels motius pels quals sorgeix aquesta iniciativa és per fer front als reptes del sector en matèria d'ocupació i a la falta de professionals i la problemàtica del relleu generacional, tal com expliquen des de l'Associació Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava.

L'activitat, que es celebra els dies 28 de febrer i 1 de març al Palau Firal de Calonge - Sant Antoni, té l'objectiu d'informar a les persones joves pel que fa a les necessitats del mercat de treball a la comarca, i dignificar els oficis que durant una època, s'havien considerat inferiors als estudis universitaris.

El Saló vol potenciar la formació i l'ocupació de qualitat a la comarca de la mà d'una entesa i treball conjunt entre el món acadèmic i el laboral, i aquest ha estat l'espai en comú per a poder fer-ho.

A més, els diferents camins professionals a escollir i conèixer a través de l'oferta de Formació Professional i certificats de professionalitat del Baix Empordà, tenen una avantatge de cara al futur, molt gran.

Per aquest motiu, l'esdeveniment considera crucial informar, exposar i donar a conèixer les opcions de mercat perquè les noves generacions es puguin assessorar i triar el que volen.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat