Tano Pisano i Blandine Pellet, escollits Premi Peix Fregit 2019

Palafrugell

Data: 13/12/2019

VÍDEO EN PROCÉS

Tano Pisano
i Blandine Pellet rebran el Premi Peix Fregit 2019 de Palafrugell a una trajectòria. La parella d'artistes, que compta amb importants reconeixements a nivell internacional, van arribar fa dècades a Palafrugell on hi han deixat un important llegat artístic, des d'aquarel·les, passant per gerres, ceràmiques úniques o pintures. La seva empremta es pot veure a la sala del Fraternal, la galeria d'art del carrer Santa Margarida o el cartell de la 50a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. En el cas de Pellet, va ser una de les principals impulsores del projecte de l'Arteca.

També s'han anunciat les 11 persones que rebran el reconeixement de "Palafrugellenc de l'Any". 

Lluís Brias ha estat guardonat pels nombrosos muntatges pessebrístics que ha fet al llarg dels anys. 

El tècnic d'il·luminació, so i vídeo Jaume Xicoira ha estat reconegut pels espectacles artístics en viu, concerts o obres teatrals en què participa, entre els quals destaquen Els Pastorets de Palafrugell.  També hi ha participat Ricardo Sayago, realitzador escenogràfic, que es guardona pels  muntatges teatrals en què aporta els seus coneixements a obres de grups amateurs de la vila.

De la guia turística Sandra Bisbe, en destaquen els vint anys de trajectòria divulgant els atractius de l'Empordà i creant nombroses rutes culturals. 

En l'apartat musical destaca la pianista, compositora i intèrpret Clara Peya, guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2019 i el Premi Enderrok a la crítica al Millor disc, pel seu àlbum Estómac.

En esports, distingeixen el ciclista Joel Nicolau que competeix entre els millors del calendari World Tour de la Unió Ciclista Internacional, i recentment ha fitxat amb el Caja Rural de Navarra.

De Josep Plaja, artista de reconeguda trajectòria,  ha obtingut nombrosos premis de pintura. Aquest any 2019 ha exposat la seva obra a la Torre de Guaita de Sant Sebastià.

Teia Galí, professora calellenca, destaca per haver estat la directora de l’INS Frederic Martí Carreras, en l’any en que el centre ha celebrat els seu 50è aniversari.

El guardonat Emili Agustí és defensor de l’entorn submarí i gestor de Triton Diving Llafranc, empresa turística que ha complert 40 anys.

Eugeni Camarero, és president d’honor, fundador i dinamitzador del Consell de la Gent Gran de Palafrugell.

Finalment es premia Joan Aliu  a títol pòstum. Aquest dibuixant, dinamitzador cultural i llibreter d’esperit inquiet i compromès, va morir a finals de novembre.

Els premis també fan menció a la nova entitat "Oohx!gen" dedicada a reactivar i promocionar el comerç de la vila. 

Tant el premi "Peix Fregit" com el de "Palafrugellenc de l'any" seran entregats aquest aquest diumenge a l'acte de presentació del llibre Crònica d'un any 2019, organitzat per l'Equip Crònica d'un Any i Edicions Baix Empordà amb el suport de l'Ajuntament de Palafrugell. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat