Absolt l'acusat de fer tocaments a una nena a la rectoria de la Bisbal d'Empordà

Absolt l'acusat de fer tocaments a una nena a la rectoria de la Bisbal d'Empordà
L'Audiència de Girona ha absolt aquest dimarts l'acusat d'abusar sexualment d'una nena a la rectoria de la Bisbal d'Empordà durant la festa major del 2015. Segons ha avançat l'ACN, el processat, que feia d'ajudant de mossèn, s'enfrontava a 4 anys de presó per un delicte d'abús sexual a una nena d'11 anys, a més de 8 anys en llibertat vigilada i una indemnització de 6.000 euros. La sentència apunta que "el relat de la menor és creïble", però alhora el considera "insuficient" per condemnar l'acusat.

Els fets es remunten a l'agost de 2015, concretament a la nit del correfoc de la festa major de la Bisbal d'Empordà. Segons la fiscalia, l'home hauria abusat de la seva posició i hauria petonejat i fet tocaments a una nena d'11 anys al tercer pis de la rectoria, on es celebrava una trobada.

En el transcurs del judici, i segons relata la sentència, "hi ha dues versions diferents i contradictòries dels fets". D'una banda, el processat nega els fets i assegura que aquella nit només va veure la nena per dir-li que baixés del tercer pis, perquè era un espai on no podia romandre. La versió de l'ajudant ha estat corroborada pel mossèn.

D'altra banda, perviu el relat exposat per la mare de la menor, la qual sosté que l'home hauria abusat de la seva filla. De fet, la dona va pujar al tercer pis de l'edifici i, segons relata, va trobar-se l'acusat abraçant la nena. Seguint la versió de la mare, l'endemà l'home va trucar per confessar-li el seu penediment, així com per pregar-li que no el denúncies.

Els incidents van succeir el 2015 i es van denunciar 3 anys després, ja que la família no tenia papers i, segons exposa l'ACN, es pensaven que no els creurien. De fet, el primer pas el va donar la menor amb la convicció de voler denunciar el cas.

El magistrat del cas ha estat Gonzalo Escobar, qui valora de "creïble" el relat de la nena. Tanmateix, apunta que "el tribunal presenta dubtes raonables", i per aquest motiu no hi ha una "convicció necessària" per considerar provats els abusos i per això, absolt a l'acusat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat