L'epidèmia de grip podria arribar en un mes

Palamós

Data: 11/12/2018

L'Hospital de Palamós i la resta de centres gironines de la xarxa pública esperen l'arribada de l'epidèmia de grip en unes 3 o 4 setmanes. Els centre sanitaris mostren una activitat pre-epidèmica pròpia d'aquestes dates i es preveu que no canvïi fins a l'arribada de l'any nou.

En aquests moments a Catalunya hi ha una taxa de 14,25 casos per cada 100.000 habitants molt per sota del llindar epidèmic, que aquesta temporada s'ha situat en els 100,7 casos per 100.000 habitants.

La temporada anterior els set hospitals gironins de la xarxa pública i els CAPs que els tenen de referència van atendre uns 85.200 casos entre novembre del 2017 i abril del 2018 quan va acabar la campanya de grip.  D'aquests 12.553 casos van ser atesos a l'Hospital de Palamós. El dispostiu va costar més d'un milió 180.000 euros segons va revelar el Departament de Salut contestant una pregunta parlamentària.

A l'Octubre va començar la campanya de vacunació de la grip que ha durat fins al 30 de novembre. Anava dirigida a les diferents categories de personal sanitari, persones de la tercera edat, embarassades i personal que treballa amb infants.

La grip és una malaltia causada per un virus i que apareix en forma d’epidèmia sobretot a l’hivern. Es caracteritza per un quadre de febre alta, associada a dolors articulars i musculars, mal de cap i gola, malestar general, nas tapat i tos seca. Els símptomes solen durar una setmana però el cansament i la tos poden persistir dues setmanes més.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat