El Voluntariat per la Llengua realitza més de 3.200 parelles lingüístiques a la comarca

Baix Empordà

Data: 19/10/2023

El Voluntariat per la Llengua que és gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística, fa 20 anys i per celebrar-ho està previst que aquest divendres a la tarda es faci un acte commemoratiu al Castell de Calonge.

El Voluntariat per la llengua ha contactat amb les parelles lingüístiques de la comarca del Baix Empordà que s'han anat fent durant aquests vint anys i la idea és que es reuneixin el divendres per retre'ls un petit homenatge per la seva col·laboració desinteressada durant tots aquests anys.

En total, des dels inicis a tot Catalunya s'han fet 175.000 parelles de les quals més de 3.200 han sigut a municipis del Baix Empordà. Per exemple , a Palamós se n'han fet 465, a Palafrugell 691, i Calonge 203. A més a més, també s'han comptabilitzat un centenar de parelles lingüístiques de manera virtual . Però què és una parella lingüística? La Sandra Camps ens ho aclareix.

Des del Voluntariat expliquen que sempre és bo que hi hagi voluntaris per tots aquells que tinguin ganes d'aprendre o de millorar el català, ja que asseguren que encara hi ha molta gent amb dificultat de parlar en català.

A més a més, Alba, el Voluntariat per la llengua té una xarxa d'establiments i entitats que col·laboren al programa. La idea és que els participants tinguin espais socials on puguin fer ús del català per exemple a llibreries, museus o biblioteques. Al Baix Empordà n'hi ha alguns que hi col·laboren.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat