El Caixa Research Health Meeting debat sobre el futur de la recerca i la investigació

Palafrugell

Data: 22/09/2023

Els Jardins de Cap Roig han acollit la segona edició del Caixa Research Health Meeting. 40 investigadors han participat en diferents espais de debat i reflexió on s'ha parlat de temes com la importància d'impulsar la innovació i fomentar la participació ciutadana a la ciència. Diferents investigadors han exposat els seus treballs com és el cas de Frederic Bartomeus, del Centre d'Estudis Avançats de Blanes, que ha parlat del projecte de prevenció de brots de dengue, chikungunya i Zika a Espanya.

Una quarantena d'investigadors de la península han debatut i reflexionat sobre la importància d'impulsar la innovació a la ciència i la necessitat de fomentar la participació ciutadana en les investigacions científiques. Això ho han fet als Jardins de Cap Roig amb motiu del Caixa Research Health Meeting, on durant ahir i avui s'hi han celebrat diferents xerrades i taules de debat. Una trobada que permet analitzar quins són els desafiaments que planteja la ciència de cara al futur.

Totes les investigacions que s'han presentat van ser subvencionades fa quatre anys per la Fundació la Caixa. Investigacions de Barcelona, Lisboa i Oporto, però també de comarques gironines com la del Centre d'Estudis Avançats de Blanes. Ells han volgut presentar un sistema innovador que els ha permès recollir dades de mosquits per evitar la propagació de grans malalties.

Una investigació que requereix, en gran part, la col·laboració de la gent i que demostra la necessitat que té la ciència d'implicar a la ciutadania.

Unes jornades de la fundació que permeten veure la importància de la ciència i la necessitat de fomentar projectes d'investigació per tractar i avançar en la recerca contra malalties infeccioses, cardiovasculars o neurològiques.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat