El cinema com a eina didàctica

La Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols projecta pel·lícules els dimarts de cada mes i posteriorment es fa un diàleg amb professionals sobre el tema que ha abordat la projecció. En la iniciativa hi assisteixen alumnes de l'institut del municipi per acabar de treballar els temes tractats a les classes de filosofia i psicologia.

Una quarantena de persones ha assistit a la projecció de la pel·lícula "El club de lluita" de David Fincher. La Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols acull des del gener el projecte "Cine-filo", en què el cinema i l'educació van agafades de la mà.

El professor de filosofia de l'Institut de Sant Feliu de Guíxols va proposar aquesta iniciativa per treballar les temàtiques tractades a l'aula a través de les pel·lícules però també a través de professionals. I és que un cop s'acaba la projecció hi ha un diàleg sobre els temes que s'han abordat.

En aquest cas s'ha tractat la salut mental i ho han fet amb una educadora social i un psicòleg clínic.

Els dimarts de cada mes es projecta una pel·lícula, en què hi està tothom convidat, no només estudiants, i es tracten diversos temes com addiccions, el racisme, els règims totalitaris o distòpics o normes socials. Es tracta de la primera edició i els organitzadors ja pensen en la segona pel curs vinent.

Paral·lelament, la Biblioteca ja ha rebut una altra proposta de projeccions, en aquest cas relacionades amb el col·lectiu LGTBI.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat