Neix el projecte "Educasèpia. Cuidem el mar i els pescadors des del plat"

L'Estartit

Data: 04/09/2023

Neix el projecte pedagògic "Educasèpia. Cuidem el mar i els pescadors des del plat", que busca donar conèixer el món de la pesca a escoles i instituts per tal de sensibilitzar als més joves per canviar els seus hàbits de consum de peix. 

Arran del projecte Sèpia, que vol millorar les condicions de reproducció dels cefalòpodes i repoblar-ne les aigües de l'Empordà, ara es presenta el projecte pedagògic "Educasèpia. Cuidem el mar i els pescadors des del plat".

Aquesta nova iniciativa té per objectiu fomentar el consum de peix responsable i d'apropar l'ofici de pescador a les noves generacions a través d'una completa oferta pedagògica relacionada amb l'educació ambiental en diferents centres educatius.

A més, aquest enfocament s'ha desenvolupat amb l'ajuda de la Unió Europea i el GALP Costa Brava i amb el suport i assessorament de Gisfera i Empesca't.
Per altra banda, els continguts que ofereix Educasèpia s'adapten a diferents nivells escolars, com cicles inicials, superiors i batxillerat, i inclús universitaris per tal d'arribar a provocar un canvi d'hàbits de consum, amb l'ajuda també de la Confraria de Pescadors de l'Estartit.

Així, la idea és que els nens, quan arribin a casa, demanin consumir producte de peix local, és a dir, que aprenguin a menjar aquest tipus de peix i sigui la seva opció preferida, i que traslladin als pares la informació del perquè per tal d'aconsgeuir canviar els hàbits del nucli familiar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat