Què se'ns permet fer a partir de dilluns amb la Fase 1?

Què se'ns permet fer a partir de dilluns amb la Fase 1?
Les comarques gironines, i entre elles el Baix Empordà,  passen demà a la Fase 1 del desconfinament de la pandèmia de Covid-19 i es podran fer una sèrie d'activitats fins ara no permeses. A continuació una guia de què està autoritzar realitzar i amb quines restriccions en matèria de diversos aspectes: 

MOBILITAT
Llibertat dins d'una mateixa província o àrea sanitària. En el nostre cas, les comarques gironines. A excpeció de causes de força major, no se'n poden sobrepassar els límits.  El mateix passa amb les segones residències: s'hi pot anar sempre que siguin a la mateixa demarcació que el domicili habitual. 

COMERÇOS I NEGOCIS
Poden obrir els comerços de minoristes i establiments d'activitats de serveis professionals  amb locals inferiors als 400 metres quadrats. Tot iq ue ja no calen cites prèvies, les empreses han de garantir la distància de seguretat i mesures de protecció i higiene. 
A les botigues de roba els emprovadors i les peces no comprades s'han de desinfectar després de cada ús individual. 

RESTAURACIÓ I HOTELS
Només e spoden utilitzar les terrasses, amb un 50% de l'ocupació i taules de fins a 10 persones. En la mesura del possible s'han d'evitar materials que vagin de mà a mà (com les cartes), i fer servir productes d'un sol ús. 
Pel que fa als hotels només es pot anar als de la mateixa província i no es pot accedir a les zones comunitàries, excepte les de restauració. 

REUNIONS DE GENT
Es poden trobar fins a deu persones ja sigui en un espai tancat privat o a l'aire lliure. S'han de respectar les mesures de seguretat i protecció. 

PASSEJOS I ESPORT A L'AIRE LLIURE
Paradoxalment, encara que es pot anar a bars, botigues o cases de coneguts a qualsevol hora, es manté el sistema de franges horàries per sortir a passejar o fer esport en muncipis de més de 10.000 habitants. El govern espanyol ha augmentat la xifra d'habitants pel que fa als horaris, que fins ara era fins als 5.000.

GIMNASOS
Als gimnasos tancats s'hi ha d'accedir amb cita prèvia i es pot ocupar un 30% de la instal·lació. Els vestidors i dutxes romandran tancats. 
A les instal·lacions a l'aire lliure s'hi pot accedir sempre i quan no es realitzin esports de contacte entre les persones. 

FUNERALS
Els funerals a l'aire lliure poden rebre fins a 15 persones, a l'interior en seran 10. 

RELIGIÓ
Es pot anar als edificis de culte amb una ocupació d'un terç de l'espai. 

BIBLIOTEQUES I MUSEUS
Es pot accedir a les biblioteques només per agafar i retornar material. Els museus obrian amb un terç de l'aforament. 

ESDEVENIMENTS CULTURALS
Es podrà anar a teatres, cinemes o altres actes completant només un terç de l'aforament i sempre que el públic pugui seure. En espais tancats el màxim serà 30 persones i si és a l'aire lliure de 200.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat