L'Escola Sant Jordi es prepara pel Campionat d'Espanya de Robòtica

Palafrugell

Data: 21/02/2024

Aquest cap de setmana La Bòbila de Palafrugell serà l'escenari del Campionat d'Espanya de robòtica. Hi participaran els millors equips del territori espanyol i, els guanyadors, aconseguiran un bitllet pel Mundial, que enguany se celebrarà a Texas. Nosaltres ens hem desplaçat fins a l'Escola Sant Jordi per conèixer tots els detalls de la competició i com s'han preparat els i les alumnes.

Ja fa anys que l'Escola Sant Jordi fa una forta aposta per la robòtica, des d'I3 fins a 4t d'ESO, i això aquest 2024 ha vist els seus fruits. Aquest any, per primera vegada, han tingut l'oportunitat d'organitzar a Palafrugell la final nacional de VEX, que tindrà lloc aquest divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de febrer a l'Espai Cultural La Bòbila. Es tracta d'un gran esdeveniment del quan fins ara l'escenari sempre havia estat la Universitat Politècnica de Barcelona.

Per posar en context de en què consisteix aquesta competició, el que fa VEX cada any és treure un repte, i els alumnes el que han de fer és crear un robot, des de zero, que sigui capaç de superar aquest repte amb la màxima puntuació possible. En el cas de l'Escola Sant Jordi, porten preparant els seus robots des d'abans de les vacances d'estiu.

Aquests robots competiran a Palafrugell aquest cap de setmana contra els millors equips d'arreu del territori espanyol, com per exemple provinents del País Basc, de Múrcia, de Castelló o de Madrid. Els guanyadors es classificaran per al Campionat Mundial, que enguany se celebrarà a Texas, als Estats Units. Tanmateix, pels alumnes ja és tot un premi el fet de poder competir al Campionat d'Espanya.

El Campionat és obert al públic i s'espera que, entre participants, entrenadors, familiars, acompanyants i visitants, passin més de 500 persones durant els tres dies per l'Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell.

A tot això, quan acabi el Campionat Mundial, VEX ja llençarà el repte de l'any vinent, per tal que els i les alumnes ja comencin a treballar en els robots que competiran l'any 2025.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat