Protecció civil ens aconsella sobre com prevenir riscos durant les rues de carnaval

Baix Empordà

Data: 08/02/2024

D'entre els consells de Protecció Civil per les rues de carnaval, s'hi troben: tenir en compte els riscos que pot comportar la conducció d'una carrossa, no enfilar-nos a segons quins llocs per tenir millor visibilitat de la rua i vigilar als més petits per evitar la pèrdua entre l'aglomeració de persones. 

La Protecció Civil gestiona i coordina les accions destinades a protegir les persones davant de situacions de risc col·lectiu. Com per exemple pot ser, un esdeveniment on existeixi un volum important de persones. És el cas de les rues de carnaval, que tot i ser un acte que convida a la diversió i la gresca, també cal planificar amb detall per prevenir qualsevol mena de risc. A les rues, un dels riscos principals és que el públic no respecti les senyalitzacions que indica cada municipi per accedir a la zona reservada pels espectadors i espectadores.

Pel que fa als i les participants de dins la rua, cal tenir en compte els riscos que pot comportar la conducció d'una carrossa. Molt important també que, si volem veure millor el pas de la rua, no ens enfilem a segons quins llocs.

També s'ha de tenir en compte el risc de poder perdre als infants més petits per l'aglomeració de persones. En aquest sentit, diferents municipis ja han engegat un nou sistema per identificar a aquests infants en cas de pèrdua.

Amb aquestes indicacions, es poden prevenir segons quins riscos aplicant la vigilància prèvia corresponent. Planificant així quines serien les respostes davant de situacions d'emergència per intervenir en cas que passi alguna cosa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat