El sector dels casaments es comença a recuperar

INTERVÉ: Clàudia Torrellas, 'La Clau Events & Weddings'

El Baix Empordà va ser la comarca gironina que va patir un descens més accentuat de casaments entre els anys 2019 i 2020. Amb la irrupció de la pandèmia, el 2020 s'hi van formalitzar 275 matrimonis, mentre que l'any anterior havien estat 539. Una caiguda del 48,98%.

Si bé l'any de l'arribada de la pandèmia es va viure com un autèntic horror, l'any 2021, en canvi, i malgrat la incertesa, va concentrar gran part dels casaments ajornats durant el 2020. Això sí, adaptats a la situació sanitària.

Els tests d'antígens previs a la celebració i les mascaretes es van convertir en un dels protagonistes de l'esdeveniment, i la llista de convidats, es va veure reduïda exponencialment.

Si els anys anteriors a la pandèmia els recordem amb grans celebracions que rondaven els 200 convidats, les del 2021 han estat d'entre una cinquantena i un centenar. Algunes, fins i tot, han decidit fer-ho en 'petit comitè' i no han superat la quinzena de persones. De tota manera, per aquest 2022 les llistes estan tornant a augmentar.

Un altre canvi de tendència és que ara es planegen més casaments diürns que nocturns, i els escenaris a l'aire lliure han passat a ser els més sol·licitats.

La Costa Brava és una zona idíl·lica amb multitud de racons de conte que convida a celebrar-hi un dia tan especial com és aquest. Això porta al fet que no només parelles nacionals decideixin casar-se aquí. Moltes parelles estrangeres que hi tenen vincle també escullen el Baix Empordà com a escenari on donar-se el 'sí, vull'.

En el cas de 'La Clau Events & Weddings', un 70% dels casaments que organitzaven en un any de normalitat absoluta, era de parelles internacionals. La pandèmia, però, ho ha capgirat tot. De fet, l'any 2021 només van organitzar un únic casament estranger.

El sector està notant una clara recuperació des de l'aixecament de les mesures de protecció contra la Covid i les perspectives per aquest any, són bones. A més, l'agenda per a pròxims anys comença a estar plena de noves parelles que han decidit fer el pas, i ja gairebé no queda cap casament dels que es van ajornar per la pandèmia en els darrers dos anys.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat