La UdG prova el Girona 500 a la badia de Sant Feliu

Investigadors del grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB) de la Universitat de Girona (UdG)han provat aquest dimarts a Sant Feliu de Guíxols una nova unitat del robot Girona 500. Es tracta d'un robot autònom submarí que fa missions dins l'aigua. Era la primera vegada que aquest robot es submergia al mar després de ser provat en piscines de laboratori.

Aquest robot fa les seves missions per extreure imatges submarines o dades i els investigadors n'elaboren mapes submarins. El Girona 500 s'ha provat en un entorn realístic per comprovar alguns dels sensors del vehicle i els seus programes informàtics.

Aquests investigadors utilitzen robots com el Girona 500 per fer projectes de recerca, treballs d'enginyeria i fins i tot en col·laboracions amb biologia o geologia.

No és la primera vegada que aquest grup de recerca es desplaça fins a Sant Feliu per provar els seus robots. Ja fa sis anys que la Universitat de Girona col•labora amb el Club Nàutic ganxó per desenvolupar diversos estudis de robòtica submarina en aquestes aigües.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat