A l’Hospital de Palamós hi ha 2 persones ingressades amb coronavirus

Data: 18/03/2020

INTERVÉ: Anna Ribera, directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà

L’Hospital de Palamós confirma que actualment hi ha 2 pacients ingressats amb coronavirus al centre hospitalari comarcal. Des de Palamós també s’han confirmat via analítica altres pacients amb coronavirus que estan en aïllament domiciliari. Aquests casos se sumen a un primer cas confirmat fa una setmana d’un pacient que va ser traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà recorden a la gent que si els  preocupa alguna patologia respiratòria com tenir tos, sensació d’ofec o febre han de trucat al seu CAP i comentar-ho. Des del SSIBE han reforçat l’atenció a la primària per aquestes primeres consultes.

L'Hospital treballa en una línia de producció pròpia de mascaretes
L’Hospital de Palamós i els centres sanitaris vinculats han rebut donacions de mascaretes i expliquen que tenen una previsió molt ajustada  i per això han iniciat una línia de producció pròpia de mascaretes. Es poden seguir fent donacions de mascaretes dels tipus quirúrgiques, FP2 i FP3.
Des de l’hospital comarcal del Baix Empordà expliquen també que si es vol accedir a analítiques, radiografies o altres proves  es pot demanar per via telefònica a La Meva Salut.

Entre les mesures excepcionals per la crisi del COVID-19 també hi ha la renovació automàtica de les receptes de medicaments als pacients amb patologia crònica. Només amb la targeta del CAT Salut, sense necessitat d’anar al centre d’atenció primària, poden anar a la farmàcia a buscar els seus medicaments.

Des de l’Hospital segueixen recomanant a la gent que eviti fer desplaçaments. I que a casa es rentin bé les mans amb aigua i sabó, utilitzin el colze per estossegar i mantinguin distància amb les altres persones per prevenir el contagi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat