Pals aprova el pla local de joventut

Pals aprova el pla local de joventut
Pals

Data: 29/12/2020

El Jovent de Pals ja té un pla que regirà les polítiques municipals del seu àmbit els propers 4 anys. L'Ajuntament ha aprovat un text que presenta una anàlisi de la realitat juvenil, juntament amb una anàlisi de les polítiques de joventut municipals i, a la vegada, intenta donar respostes estratègiques als reptes detectats en el procés de diagnosi.

El Pla Local de Joventut identifica set àmbits d'actuació prioritaris. Cultura i Lleure, Educació i Formació, Treball, Habitatge, Salut, Mobilitat i Participació. En cadascut d'aquests àmbits analitza fortaleses, febleses i propostes d'actuació.

Pel que fa a les febleses el pla identifica la dificultat per emancipar-se i trobar un lloguer assequible, les mancances del transport públic, manca d'oferta formativa i laboral, pocs espais de trobada per a joves i poca preocupació pels temes relacionats amb la salut. També la mobilitat educativa obligada a partir de l'ESO ja que no hi ha institut al municipi i l'atracció de l'oferta d'oci i lleure fora del municipi.

Al costat d'aquestes mancances o febleses el pla identifica oportunitats com un bon teixit associatiu i bones infraestructures on desenvolupar activitats.
La missió del Pla Local de Joventut és empoderar el jovent i millorar les seves condicions de vida afavorint que tinguin un paper actiu en la societat. El text recomana treballar els canals de comunicació per tal que els joves trobin la forma i espai per a participar de la vida local.

El document identifica les entitats com elements clau en la participació juvenil i s'encomana la missió de millorar l'atenció al jovent, i cercar espais i equipaments que puguin utilitzar.

El treball fet per l'àrea de joventut recomana desenvolupar una programació cultural i d'oci orientada al jovent i integrar aquest col·lectiu en les festes tradicionals i populars. En matèria laboral es posa com objectiu desenvolupar una oferta formativa i educativa adequada a les necessitats del jovent i establir un punt d'informació i assessorament en aquest àmbit. En matèria laboral s'aposta pel foment de l'emprenedoria jove i el desenvolupament rural

Finalment s'estableix un procés d'avaluació dels objectius del pla. HI participarà el jovent,  les entitats del municipi, l'Ajuntament, el Consell Comarcal i la Direcció General de Joventut. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat