Neix el Punt Municipal de Voluntariat de Platja d'Aro

Amb la nova llei que regula el voluntariat a Catalunya, els voluntaris que treballen en serveis municipals s'hauran de constituir en una associació o entitat per conservar la seva riquesa com a grup i mantenir els seus drets i deures. És el cas del Banc d'Aliments de Platja d'Aro on a part dels seus empleats també hi treballen molts voluntaris que a partir d'ara es constituiran en una associació. El mateix passa amb l'Aula d'Adults, un servei municipal que ofereix formació bàsica. Allà també hi participen molts voluntaris i aquests han optat per unir-se a una federació d'aules d'adults que ja existeix. La xarxa associativa de Platja d'Aro però és molt més extensa. Des de fa més de 15 anys l'Ajuntament treballa donant suport a l'associacionisme i actualment Platja d'Aro compta amb 84 entitats en actiu.

D'aquesta nova normativa i de la mancança d'espais d'acollida de voluntariat neix el primer Punt de Voluntariat del Baix Empordà. Un servei que estarà situat al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro i que s'encarregarà de donar suport a les associacions per a elaborar els seus plans de voluntariat, i donarà forma a la figura del voluntari a través de sessions informatives, d'assessorament i formació.

Amb aquest nou punt d'atenció animen a les entitats a acollir voluntaris i fan una crida a la població perquè s'animin a participar de la vida comunitària del poble a través del voluntariat. Qui estigui interessat a fer de voluntari, ara ho tindrà més fàcil que mai.

L'acte de presentació del Punt d'Igualtat s'ha fet el divendres a la sala d'actes de l'Ajuntament de Platja d'Aro i ha comptat amb els testimonis dels col·lectius de voluntariat més actius del municipi, el Banc d'Aliments i els de l'Aula d'Adults. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat