Sant Antoni arrenca el postgrau de gestió de Smart Towns

Calonge i Sant Antoni

Data: 16/12/2020

Intervé: Arturo Prades, Regidor de Promoció Econòmica

El Palau Firal de Sant Antoni va acollir aquest dimarts a la tarda la sessió d’inauguració del curs de postgrau Smart Town, gestió de municipis intel·ligents.  un curs de formació organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni en col·laboració amb a la Cambra de Comerç de Palamós i la Fundació Universitat de Girona.

Es tracta d’un curs d’especialització amb un total de 100 hores formatives i 12 de mentoria, i que estructura els continguts en tres eixos: els reptes i oportunitats de la gestió d’urbanitzacions, les tecnologies presents a les smart cities i l’emprenedoria i gestió empresarial.

 L’edició d’aquest postgrau serà online, excepte la sessió inicial i la última sessió que també serà presencial. En aquest postgrau, que s’allargarà fins al 23 de març de l’any vinent, hi participen 20 alumnes seleccionats d’entre les 43 persones que es van inscriure.

El postgrau abordarà especialment una problemàtica comuna que comparteixen molts municipis del Baix Empordà i municipis turístics, que tenen una morfologia urbanística amb moltes urbanitzacions que fan difícil la seva gestió i manteniment.

 A tot això cal afegir-hi el fet que els seus habitats es multipliquen durant la temporada turística. Amb aquesta visió es detecta la necessitat de trobar solucions Smart per gestionar els serveis i fer front a les necessitats d’aquesta problemàtica.

La metodologia del curs combinarà formació teòrica i pràctica. Els alumnes rebran formació i en paral·lel decidiran un projecte d’empresa en grup de 2 o 3 persones , amb el suport necessari perquè aquest projecte es desenvolupi i es pugui portar a terme al finalitzar el postgrau. Els projectes presentats es donaran a conèixer en diferents entorns per captar inversió per tirar endavant la idea de negoci.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat