Els índexs de delinqüència d'aquest estiu a la Vall d'Aro es situen a nivells prepandèmics

L'Àrea Bàsica Policial (ABP) del Baix Empordà - Sant Feliu de Guíxols ha treballat aquest estiu amb uns índexs de delinqüència semblants abans de la pandèmia. Tot i això, els seus agents revelen que la temporada s'ha desenvolupat amb normalitat i sense grans incidències. Una de les actuacions més destacades ha estat el primer dispositiu de seguretat conjunt, entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i les Policies Locals, durant els caps de setmana d'agost i setembre.

El retorn dels visitants estrangers i la reactivació generalitzada del sector serveis ha propiciat que aquest estiu els índexs de delinqüència s'hagin situat a nivells prepandèmics. Així mateix, els robatoris als interiors dels vehicles i els furts s'han incrementat, respecte a l'any passat, i els incidents relacionats amb la seguretat viària han augmentat un 23%. Unes tipologies, que segons el cap de l'ABP de Sant Feliu de Guíxols, venen associades a les zones d'alta activitat turística.

Els Mossos d'Esquadra han augmentat els efectius en els grans esdeveniments
La represa d'esdeveniments massius, tals com el Festival de la Porta Ferrada, la Santa Market, el Diver-Beach a Sant Antoni o les Nits de Jazz a Platja d'Aro, ha vingut acompanyada d'un augment de la presència policial. Per una banda, el territori encara presenta un nivell 4 d'alerta terrorista, i per l'altra, l'aglomeració de gent atrau els delinqüents a robar objectes personals.

No obstant això, els actes s'han desenvolupat sense grans incidències. En els petits enfrontaments, que s'han notificat a les sortides de les discoteques de Platja d'Aro, per norma general no han estat necessàries les intervencions dels agents, i en la punxada a una noia durant la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols no es va detectar la presència de tòxics.

El primer dispositiu de seguretat conjunt realitza 5 detencions
Per primer cop a la Vall d'Aro, durant els caps de setmana d'agost i setembre, s'ha emprès un dispositiu de seguretat conjunt entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i les Policies Locals. Han treballat, sobretot, la multireincidència delictiva.

El pla es va saldar amb èxit, a través de 5 detencions i 46 denúncies per consum i tinença de drogues. A més, es van identificar 314 persones i 20 vehicles, i es van inspeccionar múltiples locals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat