La diagnosi del pla de salut conclou que Torroella té grans oportunitats per millorar

La diagnosi del pla de salut conclou que Torroella té grans oportunitats per millorar
Torroella de Montgrí

Data: 20/09/2019

Torroella de Montgrí compta amb actius molt potents per contribuir d'una manera efectiva a millorar la prevenció de malalties i la protecció i promoció de la salut i el benestar de la població.

Aquesta és una de les principals conclusions que es deriven de la fase de diagnosi del Pla Local de Salut, Benestar i Desenvolupament Sostenible, un projecte molt ambiciós que es va iniciar el juliol de 2017 i que recentment ha iniciat la darrera fase del procés, l'elaboració del programa d'actuacions per donar resposta a les necessitats detectades. Entre les fortaleses municipals es destaquen la qualitat del seu entorn natural i urbà, l'aposta decidida que ha fet l’Ajuntament per la sostenibilitat, la dinamització cultural, la millora del benestar i les polítiques actives de salut.

La diagnosi ha permès conèixer en profunditat quina és la realitat de la salut al municipi, entesa com un concepte més enllà del sanitari. S'han analitzat aspectes com la vellesa, la mobilitat, la seguretat, la salubritat, l'entorn ambiental, l'oci, l'educació, l’habitatge, entre un llarg etcètera. L'estudi ha estat extremadament exhaustiu i s'ha elaborat a partir d’indicadors de referència europeu, dades qualitatives procedents dels i de les agents del sector i la ciutadania, una extensa visualització de les polítiques i un ampli anàlisi dels actius en salut. En destaquen, se’ns dubte, les informacions o resultats obtinguts a partir de la visualització de les polítiques de salut, benestar i desenvolupament sostenible, i del mapeig d’actius en salut.

El Pla de Salut s'està portant a terme amb el guiatge del Dipsalut i de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG, i  amb la col·laboració de l'Agència de Salut Pública, d'acord amb les directrius de l’Organització Mundial de la Salut i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. Es parteix del fet que la salut d’una població depèn en un 80 % de factors aliens al què és la sanitat, per la qual cosa, el document busca incorporar la salut en totes les polítiques públiques com a nou model de governança.

Es vol millorar la salut pública a través de la intervenció en els estils de vida i els factors mediambientals, socio-econòmics i desenvolupament personal.

L'alcalde referma el compromís municipal amb la salut i el benestar
Aquest matí, responsables tècnics del pla han fet una presentació de la diagnosi de l'estat actual de la fase de propostes, al nou equip de govern. La trobada ha servit, també, per reforçar lligams i confirmar, un cop més, el compromís de l'Ajuntament amb aquest projecte. En aquest sentit, l'alcalde, Jordi Colomí, ha afirmat que «les propostes derivades del pla de salut marcaran moltes de les futures decisions que, com a administració local, haurem d'assumir des de totes les àrees de l'ajuntament. Aquest full de ruta serà transversal i compartit, i serà en el futur una eina essencial perquè la nostra gent, els nostres ciutadans i ciutadanes, visquin i convisquin encara molt millor en el seu dia a dia».
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat