La Policia Local de Palamós dota de càmeres unipersonals als seus agents

Palamós

Data: 05/08/2021

Els agents de la Policia Local de Palamós portaran, a partir d'aquesta setmana, unes càmeres unipersonals d'enregistrament amb l'objectiu de millorar la seguretat tant dels propis agents com la de la ciutadania. Es tracta d'unes càmeres de vídeo compactes i portàtils, que portarà un agent de cada patrulla incorporada al seu uniforme. La regidoria de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Palamós n'ha adquirit un total de sis.

La idea és que aquestes càmeres s'utilitzin de manera excepcional, en actuacions policials en què es doni una situació de risc tant per als mateixos policies com per a terceres persones. Aquestes també s'activaran automàticament quan els agents utilitzin la pistola elèctrica. Quan un policia hagi d'utilitzar la càmera estarà obligat a avisar a les persones amb qui interactuï de que estan essent gravades.

Un altre dels objectius d'aquest nou sistema és el d'augmentar el nivell de transparència de les actuacions policials, dotant-les així d'una seguretat jurídica. En aquest sentit, els vídeos enregistrats es podran utilitzar en processos penals per concretar les actituds, els comportaments i les actuacions realitzades.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat