Nou videoclip contra la violència de gènere

Nou videoclip contra la violència de gènere
Palafrugell

Data: 22/11/2018
Per quart any consecutiu l’Ajuntament de Palafrugell crea un videoclip per sensibilitzar els joves de la violència masclista. El videoclip forma part d’un projecte de les Àrees de Joventut i Benestar Social de l’Ajuntament, conjuntament amb Europe Direct. Cada any es promociona un artista jove de  Palafrugell per tal que pugui mostrar la seva opinió contra la violència masclista mitjançant una cançó. Aquest any ha estat el músic senegalès de trap Baba Flow l’encarregat de fer la cançó, titulada Dones, no tinguem por”. El Punt Òmnia ha gravat el videoclip.

El videoclip es presentarà a la plaça Nova de Palafrugell aquest divendres 23 de novembre, juntament amb la tradicional encesa d’espelmes que organitza l’Espai Dona, dins dels actes del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Després de la seva presentació, estarà disponible a les diferents xarxes socials de l’Àrea de Joventut i al canal de youtube de Can Genís.

“Dones, no tinguem por”, de Baba Flow

“Dones, no tinguem por” és una cançó que parla de com el masclisme es troba present en la societat actual i com combatre’l, amb la implicació de totes les persones, en especial dels joves. Baba Flow és un músic que resideix a Palafrugell que des de fa uns anys està molt actiu en les xarxes socials difonent la seva música, que acostuma a utilitzar elements del rap, el trap i la música jamaicana. Va gravar aquesta cançó durant els mesos de juny i juliol de 2018.

El videoclip s’ha gravat durant el mes d’octubre en un plató en l’espai que actualment ocupa l’Àrea de Joventut, amb la participació de 20 dones del municipi, en edats entre els 7 i els 83 anys.

El projecte té un doble objectiu: sensibilitzar els joves sobre la problemàtica de la violència envers les dones i promocionar músics del municipi. Per fer una major difusió entre els joves, el Centre Europe Direct de la Universitat de Girona ha contribuït en la traducció de la lletra en diferents idiomes. D’aquesta manera el vídeo es podrà veure subtitulat en anglès, francès, portuguès i castellà.

Actes diumenge 25
Diumenge 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Espai Dona de l’Ajuntament de Palafrugell organitza 'A Palafrugell ballem per unes relacions lliures de violències masclistes', dues activitats de diferents estils de ball per sensibilitzar al població. D’onze a dos quarts de dues, a la plaça Nova, tindrà lloc una sessió de Lindy Hop, dinamitzada per l'Associació Windy Hoppers. I a la mateixa hora a la plaça Ermenganda (al costat del Museu del Suro), l’estil de ball serà el country, amb una activitat organitzada per l'Associació europea de
música country. A la mateixa plaça, s’hi instal·larà el Photocall d'Estimar no fa mal.

Amb l’objectiu de visualitzar millor la causa, es demana als assistents que portin una peça de roba de color lila.

Enllaços teaser videoclip “Dones, no tinguem por” de Baba Flow:
https://www.youtube.com/watch?v=FqUeAAus1U8

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat