L’Associació Contra el Càncer inicia el servei de voluntariat a l’Hospital de Palamós

Palamós

Data: 04/09/2023

L’Associació Contra el Càncer, l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 70 anys i que dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Catalunya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les, arriba a l'Hospital de Palamós amb un servei de voluntariat.

L'Associació Contra el Càncer de Girona inicia el programa de voluntariat hospitalari a l'Hospital de Palamós amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics ingressats i els seus familiars durant el procés de la malaltia.

Així, aquest acompanyament, que moltes vegades no és fàcil, però sí necessari i gratificant, serveix per ajudar al malalt oncològic i al seu entorn, suplir el cuidador en cas de necessitat, donar suport emocional, dur a terme activitats d'entreteniment i animació i assessorar sobre les ajudes tècniques per al domicili, com ara llits articulats o cadires de rodes, per exemple.

A més, a banda de l'organització i logística de l'Hospital, els voluntaris reben una formació prèvia per tenir a l'abast totes les eines necessàries per poder fer acompanyaments de qualitat i ajustats a les necessitats de cada pacient i familiar.

Amb tot, aquest programa de l'Associació Contra el Càncer i específic per als pacients amb càncer, se suma al programa de voluntariat dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, amb una llarga trajectòria al centre i que fa acompanyament a pacients i nens ingressats a l'hospital.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat